SM Sains Lahad Datu Sabah; Semangat yang membara!

Hari ni rogram kali kedua abangraja bersama para pelajar SM Sains Lahad datu Sabah setelah tahun lepas abangraja juga telah dijemput ke sini. Pagi-pagi lagi sudah bangun sebab di Lahad Datu ni subuh waktunya jauh lebih awal dari di Semenanjung. Pukul 6 pagi kat sini dah macam pukul 8.00 pagi kat semenanjung. Lepas solat subuh terus bersiap-siap. Pukul 7 Cikgu Darmawan sudah datang ambil di lobi hotel dan terus ke sekolah. Jarak dari hotel ada la dalam 12 km. Pertemuan kedua ni memperlihatkan satu batch pelajar-pelajar form 3 dan 5 SM Sains Lahad Datu yang cukup bersemangat. Abangraja terasa begitu terharu melihatkan kejernihan air muka adik-adik di Lahad dtu yang rata-rata keluarga miskin dan sederhana dan jauh dari bandar besar. Lokasi sekolah menjadikan anda semua jauh dari anasir-anasir luar yang merosakkan minda dan kelakuan serta keinginan adik-adik semua. Terasa seperti berada di zaman dulu-dulu dimana waktu para pelajar amat menghormati guru dan amat baik akhlaknya. Terasa amat sedih untuk meninggalkan SM Sains Lahad Datu kerana terasa masa begitu cepat habis. Petang tu hujan turun mengiringi perpisahan abangraja dengan adik-adik di Lahad Datu ... hujan yang turun setelah beberapa minggu Lahad Datu tidak hujan seolah-olah memberkati program kita. Semoga semuanya lakukan misi yang telah dicipta dan capaikan yang terbaik OK!! Kalau further studies kat Semenanjung bagi tahu ye!

12 Responses so far.

  1. Anonymous says:

    assalamualaikum abg raja!
    i'm the one of smsldian ari tu..
    thnks sudi dtg sklh.progrm dr abg byk memberi ksdaran kpd kmi.wish to meet u again.doakn kjyaan kmi smua.

    slmt menyambut ketibaan ramadan al-mubarak.

    (me49)

  2. Naj's says:

    Salam, YM jangan silap. Rata-rata pelajar di SMS Lahad Datu adalah anak-anak pegawai dan peniaga. Mungkin hanya 1/3 sahaja pelajar dari keluarga miskin yang ada di sana.
    Ini berlaku kerana Daerah Lahad Datu adalah sebuah daerah kecil yang rata-rata penduduknya masih lagi kurang mementingkan pelajaran untuk anak-anak. Hanya sebilangan kecil ibubapa terutama yang berpendidikan tinggi saja yang mempunyai wasasan untuk kejayaan anak-anak mereka.

  3. Anonymous says:

    assalamualaikum abg raja...
    thanks so much cuz dtg skolah kitaorg walaupun jauh di pedlman...
    abg raja byk bg ksdran n tips yg best...
    wish 2 meet u again...
    doakan kami ya...
    n...
    abg raja, lthn tgn tu wat addict la... hehe...

  4. ayin_semsald says:

    assalamualaikum.....
    hye abg raja.....

    terima kaseh la bebanyak krn sudi dtag skolah kami yang trperosok di pedalamn ni...huhu...

    huhu... motivasi2 yg abg raja bg tu ari masih segar dlam kotak ingatan sy ni hah......

    k, klau umo pnjang jumpa gak kita ea....

    hepi ramadhan!!!!

  5. ayin_semsald says:

    assalamualaikum.....
    hye abg raja.....

    terima kaseh la bebanyak krn sudi dtag skolah kami yang trperosok di pedalamn ni...huhu...

    huhu... motivasi2 yg abg raja bg tu ari masih segar dlam kotak ingatan sy ni hah......

    k, klau umo pnjang jumpa gak kita ea....

    hepi ramadhan!!!!

  6. ifwat says:

    ifwat:
    tq abang raja..... slmt puasa.... datang lagi.... smart ya video smsld testi

  7. Anonymous says:

    ifwat: tq abang raja.... selamat berpuasa.... smart ya video smsld.... datang lagi ya....

  8. fadilah says:

    assalamualaikum abang raja... thank you so much yerr... motivasi abang ari tue wat kami suma semangat...saya kagum larr ngan abang... doakan kami,yerr?! salam ramadhan...

  9. are_yin says:

    assalamualaikum abg raja!
    sy dak f3 smsld 2009..
    trima kasih 2k abg raja..
    program yang dijalankan mmg hebat dan best sgt!!!
    doakan pmr dan spm kami erk...
    selamat berpuasa....

  10. ZeM says:

    Assalamualaikum abang raja..Terima kasih atas pemberian motivasi yang cukup marvelous pada budak-budak form 3 & 5 smsld...Kami harap keputusan kedatangan abang raja dapat mengubah kitaorang ke arah berwawasan..papapun..Slmt berpuasa..Aslkm..

  11. ZeM says:

    Assalamualaikum abang raja..first sekali,terima kasih pada abang raja kerna membberikan kami(pelajar form 3&5 smsld) motivasi yang amat marvelous sekali...slmt bepuasa..tq

  12. Anonymous says:

    saya nazri anak sapar,,,,.....sape kenal lg??

Leave a Reply